Britannian uuden ilmastonmuutoslakiesityksen mukaan hiilidioksidipäästöjä vähennetään Britanniassa vuoteen 2050 mennessä peräti 60 prosenttia. Britannia on todella tarttunut haasteeseen, sillä viime viikolla EU:n johtajat päättivät, että koko EU-alueella vähenys on 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä.
Jos lakiehdotus Britanniassa hyväksytään, on se ensimmäinen maa, joka asettaa itselleen laillisesti sitovan velvoitteen leikata kasvihuonekaasujen päästöjä. Viiden vuoden välein laaditaan erityinen hiilidioksidibudjetti, joka ohjaisi kehitystä seuraavien 15 vuoden aikana. Suuria investointeja on määrä tehdä tuuli-, aalto- ja aurinkoenergiaan sekä hiilidioksidipäästöjen talteenottoon. Samalla hallitus kannustaa yksityisiä ihmisiä tuottamaan itse energiaa ja myymään sitä.
Myös meillä pitäisi saada aikaan sitovat kasvihuonekaasujen päästöjen vähennystavoitteet. Samalla kannattaa hyödyntää ilmastomuutoksen mukanaan tuomat työllisyysmahdollisuudet. Saksassa työllisyysstrategiaa luodaan parhaillaan uusiutuvan energiantuotannon ja ilmastonmuutoksen torjunnan varaan. Uusiutuva energia työllistää Saksassa jo nyt 200 000 ihmistä, nämä työpaikat ovat syntyneet pääasiassa viimeisen viiden vuoden aikana. Saksassa uusiutuvaa energiaa hyödyntävän teknologian vienti oli jo viime vuonna 6 miljardia euroa ja sen ennustetaan kasvavan vuoteen 2010 mennessä 15 miljardiin euroon. Suomella on nyt loistava mahdollisuus saada osanasa näistä markkinoista!!
1 kommentti:
Suomessa ei nykyisillä poliitikoilla ole sen vertaa kaukonäköisyyttä, että osaisivat ottaa tilaisuudesta vaarin. Suomi voisi ympäristöteknologian osaajana todellakin nyt tarttua tilaisuuteen.
Äänestäkää hyvät ihmiset vihreitä, jotta saadaan aikaan muutosta!
Lähetä kommentti