20.1.07

Maalarin työturvallisuus

Kemikaalitestauksessa Lordi-yhtyeen Awan ftalaattiarvo (=ftaalihapon esterit, josta eräät on luokiteltu lisääntymiselle vaarallisiksi) oli korkea, ilmeisesti lateksinaamion takia. Mitähän kemikaaleja löytyisi koko ikänsä maalarina työskennelleen verestä?


REACH-kemikaaliasetus parantaa maalareiden ja muiden rakennusalan ammattilaisten työturvallisuutta. Asetuksessa on tiukka vaarallisten aineiden korvausperiaate, joka varmasti muuttaa rakentamisessa käytettyjä aineita turvallisimmiksi.


Rakentajilla on myös oikeus saada tietoa vaarallisista kemikaaleista. Esimerkiksi myyjän on kerrottava maalarille maalien sisältämistä vaarallisista kemikaaleista. Maalari saa myös uudet käyttöturvallisuustiedotteet siitä, miten aineita käytetään turvallisesti.


Tällä viikolla uutisoitiin (en valitettavasti enää muista mistä lehdestä sen luin), että työturvallisuusrikoksista annetut rangaistukset jäävät usein aika pieniksi. Rangaistukset pitäisivät olla kohdallaan, mutta myös perusedellytykset turvalliselle työnteolle. REACH parantaa tätäkin asiaa!

Ei kommentteja: