16.1.07

Menetetty Kurkisuo?


Virtuaalimatka Kurkisuolle lauantaina 20.1.07 klo 14
Nurmijärven kunnan valtuustosalissa



Tule mukaan virtuaalimatkalle Kurkisuolle ja keskustelemaan Kurkisuon tulevaisuudesta. Aiheesta alustaa FM,MMK Yrjö Ala-Paavola Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistyksestä, keskustelemassa myös Vihreiden kansanedustajaehdokkaat Tarja Haaranen ja Sinikka Ala-Paavola.


Tilaisuuden järjestävät Nurmijärven ja Hyvinkään Vihreät

1 kommentti:

Tarja Haaranen kirjoitti...

Pidin Sinikka Ala-Paavolan kanssa Kurkisuo-tilaisuudet viime viikonloppuna Nurmijärvellä ja eilen Hyvinkäällä. Tilaisuuksissa virtuaalisesti järjestetyn Kurkisuo retkeen oppaana toimi Yrjö Ala-Paavola. Hyvinkään tilaisuudessa mukana oli myös Hyvinkään kaupunginjohtaja Ossi Savolainen, joka kertoi sopineensa Vapon toimitusjohtajan kanssa palaverista, jossa hän aikoo tuoda esille oman henkilökohtaisen kieleteisen kantansa Kurkisuon turpeenottoon.

Tilaisuudet onnistuivat hyvin, sillä esille tulivat juuri ne seikat minkä vuoksi turpeenotto Kurkisuolta ei ole kannatettavaa.

Meidän nurmijätrveläisten kannalta huolestuttavaa on se, että turpeenotto lisää jokien virtamaa ja näin tulvariski esimerkiksi Vantaanjoessa lisääntyy. Turpeenotto voi vaikuttaa myös pohjaveden korkeuteen. Kurkisuo rajautuu Altian tärkeisiin pohjavesialueisiin ja luulisi tämän kiinnostavan myös Altiaa. Kurkisuon turpeenotto lisäisi liikennettä Herusissa, aiheuttaisi myös pöly- ja meluhaittoja seuraavan 30 vuoden ajan.

Ja ennen kaikkea Kurkisuon monimuotoinen luonto tuhoutuisi. Suomen suoalasta on suojeltu noin 13 %, josta suurin osa on napapiirin pohjoispuolella.Etelä-Suomen soidensuojelussa onkin vakavia puutteita. Täällä on enää 1/4 soista ojittmattomia. Kurkisuo on meille tärkeä monimuotoisuuden, veden, hiiliaseen, virkistyksen ja marjastuksen kannalta, eikä sitä tule ottaa turpeenottoon.

Jos olet kanssani samaa mieltä, käy allekirjoittamassa eduskunnan ympäristövaliokunnalle ja Vapolle luovutettava vetoomus netissä www.adressit.com "Kurkisuon puolesta".