28.1.07

Klaukkalan Vaskomäki

Vihreiden vastustuksesta huolimatta Klaukkalan S-marketin asemakaava etenee ja näin ollen Vaskomäkeä uhkaa louhinta. S-marketin ympäristöön laaditaan asemakaavaa, jotta myymälärakennusta voidaan laajentaa. Pysäköinnin järjestäminen alueelle on osoittautunut erittäin haastavaksi, sillä yrittäjä haluaa pitää myymälän avoinna koko rakennushankkeen ajan.
Hanketta valmistellaan siis täysin kaupan ehdoilla, eikä kylän maamerkkinä toimiva Vaskomäki paina vaakakupissa paljoakaan.


Ongelma on ratkaistu kaavassa niin, että siihen ei ole lainkaan merkitty sitovia pysäköintialueita. Kaavaluonnos siis mahdollistaa Vaskomäen louhimisen pysäköintialueeksi. Louhittava alue olisi noin 40 metriä pitkä. Näin keskeisellä alueella Klaukkalan keskustassa, tulisi kaavaluonnoksessa ehdottomasti osoittaa pysäköinnin järjestäminen sitovasti.


Kunnanhallituksen jäsenemme Marja Innanen on esittänyt kantansa asiasta saamatta kannatusta muilta ja samoin Mika Seppälä on kaavoituslautakunnassa esittänyt asian palauttamista valmisteluun saamatta myöskään kannatusta. Nähtäväksi siis jää, mitä valtuustokäsittelyssä tapahtuu.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen aivan samaa mieltä kanssasi tarja

Anonyymi kirjoitti...

Onko kukaan tuonut esiin mahdollisuutta, että Klaukkalalaiset kuluttajat voivat äänestää kauppavalinnallaan, jos ko. marketin louhintahalut toteutetaan?

Tarja Haaranen kirjoitti...

S-marketin asemakaavan käsittelyssä nähtiin uusi näytös viime viikolla. Maanantaina valtuuston kyselytunnilla asiasta keskusteltiin. Keskiviikon valtuuston kokouksessa kunnanhallitus veti esityksensä takasin ja asian käsittely siirrettiin myöhempään vaiheeseen. Lisäksi luvattiin järjestää asiasta yleisötilaisuus.
"Karpolla on asiaa" -ohjelmassakin oli jo ehditty aiheeseen puuttua.

S-marketin ja Vaskomäen alue on niin keskeinen alue Klaukkalan keskustassa, että tämän alueen kaavoitusta tulisi jo ilman osallisten äänenkorotustakin käsitellä yleisötilaisuudessa havainnekuvien avulla.

Toivottavasti asia saadaan ratkaistua parhain päin ilman ostoboikotteja!

Anonyymi kirjoitti...

Antakaa äänenne kuuluviin

http://www.klaukkala.fi/mielipide.php?mielipideid=4